Kink & BDSM

Ik ben kinky. Dat betekent dat ik BDSM-dingen doe, wat mensen vroegah sm noemde. Een informatie-folder-style uitleg alhier. Janet Hardy & Dossie Easton geven in The New Topping Book twee mooie definities;

  • In BDSM worden sensaties en emoties geërotiseerd die in een andere context als onprettig zouden worden ervaren.
  • In BDSM doen we alsof we echte-wereld-macht opgeven, terwijl we de mogelijkheid behouden om genoeg macht bij ons te houden om ons veilig te voelen en niet meer te nemen dan waar we ons prettig bij voelen om te krijgen.

Deze definities geven aardig weer wat BDSM betekent, al heeft BDSM niet voor iedereen met macht te maken en is BDSM niet voor iedereen erotisch. De afkorting BDSM staat voor de activiteiten die kinksters ondernemen; Bondage, Dominantie & Submissie en Sadisme & Masochisme. Sommige mensen vinden (touw)bondage leuk, anderen spelen graag met machtsverhoudingen, nummer drie speelt met fysieke sensaties, waaronder pijnprikkels, en weer anderen vinden het allemaal leuk. Sommige BDSM’ers vinden het leuk om eens in de maand te BDSM’en, bij anderen is het een vast onderdeel van de relatie. Veel BDSM’ers zien hun voorkeur als geaardheid, vergelijkbaar met bijvoorbeeld homoseksualiteit: Ze kiezen niet voor hun gevoelens, die zíjn er gewoon.

Het mooie van seks is dat je erin kan en mag spelen. In een veilige context kan je rollen uitproberen, mag je gevoelens ervaren en interactie opzoeken die niet acceptabel is in het dagelijks leven. Je mag een gemene eikel zijn – en geef toe, ook jij hebt een inner nasty bitch – of juist zwelgen in zelfmedelijden en de slachtofferrol, iets waar je normaal veul te stoer voor bent. Je kunt de grootste, stoerste MeesteresKapiteinOpperGeneraal zijn voor een avond en spannende dingen doen met iemand die jou sexy vindt in die rol. Je mag de spanning ervaren van vernederende dingen zonder echt gekwetst te worden, een klein hoopje zwijmel worden omdat je partner wel voor je zorgt.

Jep, seks is awesome.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s