About

Sinds 2014 blog ik af en aan over sekswerk. Ik spreek en schrijf soms over het belang van evidence-based, rights-based prostitutiebeleid dat mensen veilig en gezond houdt. Gelijke behandeling door de wet is daarvoor namelijk een noodzakelijke stap.

In 2014 begon ik Sekswerk Nederland (SWN). Deze vrijwilligersorganisatie van sekswerkers gaf voorlichting over prostitutie en pornografie aan beleidsmakers en journalisten. Met het opkomen van PROUD, de Nederlandse vakbond van en voor sekswerkers, is SWN opgeheven.

Van 2015 tot 2017 was ik betrokken bij PROUD. Ik heb PROUD vertegenwoordigd in gesprek met lokale beleidsmakers, Tweede Kamerleden, het Ministerie van Veiligheid en Justitie en CEDAW.

Ik geef af en toe presentaties en educatieve lezingen over sekswerk en prostitutiebeleid. Ik heb gesproken op de International AIDS Conference 2016 en het Congres van the World Association for Sexual Health in 2017. Ik heb gesproken over de rechten van sekswerkers voor gezondheidsprofessionals, de GGD, politici, politie, studenten en internationale organisaties als UNFPA and UNAIDS.

Schrijfwerk op andere plekken

Hoe banken sekswerkers tegenwerken
Oneworld/Harlot, 2018

Over financiële dienstverleners, sekswerkers en hoe verschillende ‘stukjes’ stigma, wantrouwen, discriminatie en angst elkaar in stand houden.

Stop de verheerlijking van het Zweedse antiprostitutiemodel
OneWorld/Harlot, 2017

Een overzicht van standpunten rond en gedegen onderzoek naar prostitutiebeleid, waarbij met name het Zweeds Model onder de loep wordt genomen.

Minifesto: vragen die sekswerkers nooit meer willen horen
Vileine, 2017

Een luchtige FAQ over sekswerk.

Als prostituee ben ik voor mijn overheid nooit gewoon een mens met een baan
De Morgen, 2015

Over prostitutiebeleid en de historische beslissing van Amnesty International om gelijke rechten voor sekswerkers te steunen.

Sekswerkers willen geen redding van het patriarchaat, we willen rechten
De Morgen, 2015

Over de achterhaalde christelijk-feministische opvattingen die de rechten van sekswerkers in de weg staan.

Een gedachte over “About

  1. Dag Hella,
    Uw antwoord op Saskia De Coster in De Morgen is heel terecht en heel precies. Aangezien ik 18 lang een relatie had met een ‘sekswerkster’ ken ik het milieu ook wel een beetje. In het stuk van Saskia herkende ik weinig, in uw tekst daarentegen … En daarenboven nog prachtig geschreven ook.
    Bedankt!
    Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s